среда, 16. мај 2012.

Primera: Nova sezona počinje i završava ranije nego netom završena




Španjolski nogometni savez (RFEF) i vodstvo Primere obznanili su da će nova sezona, 2012/2013, startati 18. odnosno 19. kolovoza ove godine... 

Novi raspored (početak) odigravanja prvenstva napravljen je u skladu s onim netom završene sezone kada je prvenstvo trebalo započeti 20. kolovoza, ali je odgođeno zbog štrajka igrača (kolektivni ugovor). 

Tako će se dvije utakmice Španjolskog superkupa, između Real Madrida i pobjednika finala Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaa, igrati 23. i 30. kolovoza. 

Razlog ranijeg početka sezone je isto tako ranije završavanje kako bi se omogućilo izborniku Vicenteu del Bosqueu da ima što odmornije igrače za nekoliko kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu koje slijede. 

Stoga će posljednje kolo prvenstva biti odigrano 19. svibnja 2013. godine, dok će se finale Kupa kralja igrati, kako zasada stvari stoje, 8. svibnja. Ove godine se finale kupa, primjerice, igra tek 25. svibnja, malo više od dva tjedna prije početka Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. 

Нема коментара:

Постави коментар