петак, 11. мај 2012.

Ronaldov i Mourinhov menadžer na meti istrage zbog korupcije



Portugalska policija je pokrenula istragu oko transfera Bebea iz Vitorie Guimaraes u Manchester United prije dvije godine, zbog sumnji u korupciju, piše engleski The Guardian. 

Sada 21-godišnji Bebe, koji se trenutno nalazi na posudbi u turskom Besiktasu, je na ljeto 2010. godine stigao u Manchester United za devet milijuna eura na preporuku bivšeg asistenta Alexa Fergusona Carlosa Queiroza, iako je prije toga za prvu momčad Vitorie odigrao samo šest prijateljskih utakmica. 

Ferguson je nakon toga priznao kako je to prvi i jedini igrač u njegovoj menadžerskoj karijeri kojega je doveo bez da ga je barem jednom gledao kako igra, čak i na videu. 

Vjeruje se kako je policija pokrenula istragu nakon prijave Bebeovog bivšeg menadžera Goncala Reisa, kojega je otpustio samo dva dana prije skupog transfera u Englesku. Menadžer koji je umjesto njega odradio posao je Jorge Mendes, koji zastupa i Unitedove igrače Nanija i Andersona, kao i Realov dvojac Cristiana Ronalda i Josea Mourinha. 

Tvrdi se kako je Mendesu na osobni račun isplaćeno 3,6 milijuna od ukupno 9 milijuna eura koliko je vrijedio cijeli transfer, odnosno 40% vrijednosti transfera. On tvrdi kako ima 30% Bebeovih 'financijskih prava', kao djelomični vlasnik igrača, dok preostalih 10% dolazi kao provizija od transfera, iako je bebeov menadžer postao samo dan prije transfera u United. 

Glasnogovornik Manchester Uniteda je o svemu rekao: "Jasno, ako policija bude od nas tražila informacije, surađivat ćemo s njima. Nitko ne sugerira da smo mi napravili nešto pogrešno." 

Goncalo Reis tvrdi kako je on s Bebeom imao ekskluzivni dvogodišnji ugovor, koji je trajao od kolovoza 209. godine. Mendes i njegova agencija Gestifute, s druge strane, tvrde kako nisu napravili ništa čime bi natjerali Bebea da raskine ugovor s Reisom i prikloni se njemu. 

Нема коментара:

Постави коментар