среда, 13. јун 2012.

Lorbek ostavio Barcelonu u životu

Lorbek ostavio Barcelonu u životu


Košarkaši Barcelone savladali su večeras u Madridu ekipu Reala rezultatom 81:75. te su na taj način izjednačili finalnu seriju španske Endesa lige na 2:2.
Prvi period je donio dosta ujednačenu košarku. Utakmica je otvorena sa trojkama Huertasa i Veličkovića, dok je ostatak prvog perioda protekao u izjednačenoj košarci. Real je uglavnom vodio sa dva poena razlike, Barca je stizala prednost, no Katalonci su ipak nakon prve četvrtine imali prednost 17:15, nakon što je novu trojku ubacio Huertas.

Real je igrao nešto bolje početak drugog perioda, te su ponovo stekli minimalnu prednost, no onda je Barcelona počela ubacivati gotovo sve pokušaje iz igre te su na tri minute do kraja poluvremena imali najveću prednost u prvih 20 minuta od plus sedam 32:25. Na kraju prvog poluvremena Barca je imala pet poena prednosti 39:34.

Treća četvrtina ponovo je pripala Barceloni. U nekoliko avrata je aktuelni prvak Španije imao i devet poena prednosti, a u posljednjih deset minuta ušlo se vodstvom Barcelone 62:55.

Posljednjih deset minuta trojkom je otvorio Nikola Mirotić, no Barca nije dozvolila  da se Real vrati u igru već su svoju prednost do polovice posljednjeg perioda povećali na trinaest poena 73:60. 

Ipak, Real na krilima Mirotića uspjeva stići do samo minus četiri na četrdeset sekundi do kraja 79:75, no Erazem Lorbek pogađa zadnji napad za pobjedu Barcelone. 

Erazem Lorbek je odigrao fantastičan susret sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije, ali je imao i veliku pomoć u ostatku ekipe. CJ Wallace je ubacio 16, Huertas 15, Mickael 13, te Navarro 12 poena. Kod Reala Nikola Mirotić je ubacio 14 poena, a Llull i Tomić po 12.

Odlučujući susret finalne serije igra se u subotu u Barceloni.

Нема коментара:

Постави коментар