четвртак, 7. јун 2012.

Ronaldo: Kladite se na nas i Španiju


Ronaldo: Kladite se na nas i Španiju
“Kladite se na Španiju ili na nas”, poručio je Kristijano Ronaldo, napadač Portugala i jedan od najboljih fudbalera današnjice.
Ali, prije nokaut faze, četvrtfinala, polufinala i finala, Portugalci moraju da prođu “grupu smrti”. Društvo je zaista opako - Njemačka, Holandija i Danska, koja je u kvalifikacijama već bila bolja od Portugala.
Ipak, asa Real Madrida to ne brine previše:
"Kada bih imao kofer pun novca, sve pare bih uložio na Portugal ili Španiju. Ne, nisam licemjer, već zaista mislim tako. Velike nade polažem u nas, ali ću nakon Portugala, navijati za Španiju. Ne zbog toga što je to zemlja u kojoj igram, već zato što je u pitanju najbolji tim na svijetu", kazao je Ronaldo u intervju za špansku “Marku”.
Osim fudbalskog spektakla, Evropsko prvenstvo koje počinje sjutra u Varšavi, Kijevu i šest drugih ukrajinskih i poljskih gradova, biće i raj za kladioničare.
Bukmejkeri su odavno izbacili kvote za šampiona, finalistu, najboljeg strijelca, ali i za pobjednike grupe, drugoplasirane...
Kada je u pitanju šampion, Španija je najveći favorit (kvote variraju od 3,5 do 4), dok se Portugalci ne kotiraju baš tako dobro kao što predviđa Ronaldo - koeficijent je, naime, preko 20.
"Jednom smo bili jako blizu, sada opet imamo šansu", optimista je Ronaldo.
Portugalci su 2004. godine igrali finale protiv Grčke usred Lisabona i kada su ih svi vidjeli na tronu, vojska Ota Rehagela je šokirala Evropu. Suze Kristijana Ronalda i ostalih portugalskih fudbalera obišle su svijet.
Španci su druga priča - ekipa koja je do prije četiri godine važila za vječitog gubitnika svjetskog fudbala, napravila je bum u Austriji i Švajcarskoj 2008, prošetala se do evropskog krova, a na sve je nadovezala još značajniju, titulu pobjednika Mundijala u Južnoj Africi 2010.
Iako iz španskog kampa stižu vijesti da se asovi Reala i Barselone ne “mirišu” baš najbolje, Ronaldo ne brine za takve probleme. I vjeruje u “furiju”, uprkos neigranju dva važna šrafa sa prethodnih šampionata, Karlesa Pujola i Davida Vilje.
"Neigranje Pujola i Vilje jeste veliki hendikep, ali Španija i bez njih ima fantastičan tim. Rekao bih čak da Del Boske može da sastavi dvije jednako kvalitetne ekipe, i obje bi se borile za titulu", kaže Ronaldo.
Španci su u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Republikom Irskom, a prvenstvo otvaraju “klasikom” - mečom sa Italijanima 10. juna u Gdanjsku.
Portugal dan ranije igra sa Njemačkom u Ljvovu.

Нема коментара:

Постави коментар