петак, 7. септембар 2012.

Murinjo: "Istorija, titule i navijači se ne kupuju novcem"




Trener madridskog Reala u svom stilu sumirao je utiske o prelaznom roku koji je nedavno završen porukom da se klupska istorija, titule i verni navijači ne kupuju novcem.

Portugalski stručnjak još jednom je izneo u javnost svoj stav o tome koliko ceni klubove kao što su Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Malaga, Zenit...

Murinjo je razočaran zbog činjenice da ti klubovi uspevaju da velikim svotama novca kupe kvalitetne igrače od klubova koji su nemoćni da odbiju njihove ponude.

Ipak, "Jedini" poručuje da takvi klubovi nikada neće imati ono što imaju Real, Barselona i još nekoliko drugih evropskih klubova.

"Real, Barselona, Bajern Minhen. Ti klubovi su jedinstveni. Titule, evropski kupovi, istorija, navijači... te stvari se ne kupuju novcem. Najbolji igrači uvek će težiti takvim ekipama" rekao je Murinjo za španske medije.

Murinjo je pored tri pomenuta kluba istakao da poštuje još nekolicinu drugih evropskih koji mogu da se pohvale navedenim karakteristikama.

Portugalac je istakao da u budućnosti treba očekivati sve više transfera kakvi su oni koje je obezbedio Pari Sen Žermen ili Zenit.

Upravo se u grupnoj fazi LŠ Murinjov Real sastaje sa Mančester Sitijem koji je doživeo procvat od trenutka kada su taj klub preuzeli bogati vlasnici sa istoka.

Videćemo kako će nakon ovakvih stavova Murinjo biti dočekan na "Itihedu" i hoće li uspeti da obezbedi rezultatsku i moralnu pobedu nad "Građanima".

Нема коментара:

Постави коментар