среда, 26. септембар 2012.

Navijači Reala: Nećemo Modrića, želimo Özila


Više od 64 hiljada navijača Reala u anketi je odgovaralo na najvažniju dilemu Mourinhovog Reala: Mesut Özil ili Luka Modrić? 

Sudeći prema njihovom stavu, Modriću se "ne piše dobro": Na juče postavljeno pitanje na stranicama madridskog sportskog dnevnika As, do jutros u 8 sati, 66 posto ispitanika izjasnilo se kako preferira Ozila. 

Međutim, na posljednjoj utakmici kod Rayo Vallecana, Modrić je počeo u prvoj postavi, a Ozil ga je zamijenio sredinom drugog poluvremena. Ipak, Ozil je zbog atraktivnog stila igre i sjajnog učinka u prve dvije španske sezone, (prošle je bio jedan od najzaslužnijih za povratak španske titule u Madrid) veliki ljubimac navijača, bez obzira što je ovu sezonu počeo osjetno lošije, a za bogatstvo je doveden Luka Modrić, koji mu itekako diše za vratom.

Ozil je od 2010. u Realu igrao tako sjajno, da je iz kluba praktično izbacio Kaku, koji je ne tako davno bio najbolji igrač na svijetu. 

Navijači su brzo poludjeli za čovjekom koji je u dvije sezone u Realu upisao 17 golova i čak 49 asistencija (!) i koji je za takav učinak Werderu plaćen "samo" 15 miliona eura. Naravno, ako gledamo koliko je Real platio za Modrića. 

Ali, usprkos brilijantnom učinku, "Ozil zna 'nestati' na nekim utakmicama, a to je napravio i na nedavnoj prvoj utakmici Superkupa. Dolaskom Hrvata, osjetio bi pritisak i zna da  to sebi ne može dopustiti.", pisao je prije mjesec dana As. 

Novinari koji prate Real tada su još bili uvjereni kako Modrić startuje kao rezerva Ozilu, ali kao što vidimo, ubrzo su zamijenili uloge. 

Marca je tada bila još kritičnija prema velikom ljubimicu navijača: "Njegov bezbrižan život u Madridu bliži se kraju. Pod Mourinhom je do kraja odigrao samo 17 utakmica, što dokazuje kako nema dovoljno jak karakter. Modrićev dolazak konačno će razbuditi Ozila, koji će po prvi put od dolaska u klub 2010., imati konkurenciju. Kaka, kojeg Mourinho nikad nije volio i kojeg je naslijedio po dolasku u Real, to nije bio. Modrićevim dolaskom, stvari će se promijeniti. Mourinho ga je prošle godine želio dodatno motivisati uvođenjem Kake u prvi sastav, ali je Brazilac brzo otpao zbog povrede. Ove sezone, Ozilu sprema bitku za mjesto playmakera." 

I čini se kako je Ozil za sada veliki gubitnik u toj borbi s Modrićem, nakon što je bio je jedan od "najistaknutijih" u katastrofalnom Realovom ulasku u sezonu. Sve mu je krenulo nizbrdo nakon što je u senzacionalnom porazu kod Getafea bio najgori na terenu, poslije čega je čak degradiran u drugu ekipu. Ali, navijači Reala i dalje mu vjeruju više nego Modriću. 

Нема коментара:

Постави коментар