недеља, 9. септембар 2012.

Real i Ronaldo spremaju saopštenje?




Klub želi da prekine sve priče oko odlaska Kristijana iz Madrida, ali i da mu na neki način pruži podršku u borbi za "Zlatnu loptu". Povišicu koče porezi, a Real pažljivo osluškuje i reakciju navijača...
Prema informacijama iz Španije, ali i Engleske gde pažljivo prate situaciju oko Ronalda, klub želi da priče prestanu, a jedan od načina da poprave učinjenu štetu je zajedničko saopštenje.

Na tom papiru bi se otklonile sve dileme oko odlaska Kristijana iz kluba, Real bi se obavezao da produži njegov ugovore, a sam igrač na vernost Merengesima, makar verbalnu.

Što se produžetka ugovora tiče, nije problem ono što će Ronaldo odneti kući, već ono što država traži. Poreska reforma bi nametnula Realu ogromnu obavezu, vrlo je moguće da bi bruto ugovor klub koštao preko 20 miliona evra po sezoni.

Navijači su posebna priča, oni nikada nisu zavoleli Ronalda u toj meri u kojoj ga je prigrlio "Old Traford" gde se i danas može čuti skandiranje bivšem fudbaleru. Manjina na "Bernabeu" zviždi Portugalcu, većina ipak više ceni domaće igrače, odnosno španski klan, Kasiljasa pre svih.

Ronaldo živi život usamljenika, na relaciji vila - trening centar u Valdebebesu, a svaki socijalni događaj se pretvori u insistiranje ljudi da se slika ili potpisuje autograme, što je pomalo u suprotnosti sa tezom da nije omiljen.

Prvi naredni meč kod kuće Real igra protiv Sitija u Ligi šampiona, Florentino Perez će pažljivo osluškivati reakcije navijača. Jedan deo njih čvrsto veruje da je u pitanju novac što je izazvalo i bes kod nekih.

"Njegovo pravo je da traži više novca, ali to ne bi smeo da radi javno i na ovakav način u situaciji kada većina navijača grca i jedva sastavlja kraj sa krajem", kažu izvori bliski klubu.

Ma koliko romantično ovakve priče zvučale, Real  vodi računa o osećanjima "Sociosa", a javna je tajna da se od igrača traži da budu umereni, da se ne razmeću i glume rok zvezde, kako ne bi kvarili imidž narodnog kluba.

U to se svi uklapaju, osim baš Ronalda, međutim, i o njemu je stvorena iskrivljena slika u medijima pošto će svi u klubu potvrditi da je upravo Portugalac najposvećeniji treninzima.

U sredu se Ronaldo vraća u Španiju, narednog vikenda Real gostuje, a onda sledi super obračun sa Sitijem. Reakcija "Bernabeua" biće možda važnija i od toga kojim će rezultatom meč završiti.


Нема коментара:

Постави коментар