четвртак, 4. октобар 2012.

Real furiozan u Amsterdamu



Holandski Ajax dočekao je u svojoj Areni madridski Real s tri domaće pobjede na kontu u isto toliko posljednjih utakmica. No ipak, Ajax se nakon 90 minuta velike borbe pokazao kao preslab suparnik za Mourinhov stroj, koji je uz sjajne partije Cristiana Ronalda i Karima Benzeme došao do uvjerljive gostujuće pobjede...

Madriđani nisu s previše respekta i bojazni ušli na teren Amsterdam Arene, već su se ponašali i postavili kao favoriti. Momčad Josea Mourinha brzo je Kopljanicima nametnula svoju igru i uzela inicijativu u utakmici, koja se ipak nije počela tako brzo ostvarivati i kapitalizirati. No, Real je nizao prilike, imao nekoliko sjajnih prilika za gol, a najopasniji je naravno bio Portugalac Cristiano Ronaldo.
Gol Kraljevskog kluba "visio" je u zraku već od rane faze dvoboja, Marcelo je kao i Arbeloa jednostavno probijao bokove, a osim Ronalda su i Kaka te Sergio Ramos u nekoliko navrata bili vrlo opasni, dok je jedini konkretan kod domaćina bio Christian Eriksen. Nalete gostiju Ajax je sve teže trpio i podnosio te je konačno pokleknuo pred kraj prvog dijela.
Odličnu akciju vezne linije Los Blancosa nastavio je prodorom po lijevom boku Karim Benzema, koji je svojim prizemnim ubacivanjem uveo pomutnju u domaću odbranu, Marcelo je dobro popratio akciju, a nakon nekoliko odbijanaca je Ronaldo praktički u prazan gol pospremio loptu za 1:0 Reala, što je bio i konačan rezultat na odmoru.
Odmah na početku drugog dijela Real je povećao vodstvo u Amsterdamu. Samo je tri minute trebalo Kaki za lijepu asistenciju koju je u mrežu Kopljanika proslijedio Francuz Benzema, inicijator prvog pogotka madridskog kluba. Raspoloženi 24-godišnjak alžirskog porijekla fenomenalnim je škaricama učinio Kennetha Vermeera nemoćnim za udvostručenje Realova vodstva.
No, domaćin se nije predao nakon dva lijepo izrađena pogotka Madriđana te je nastavio s borbom i malo se više otvorio. Vrlo brzo je stoga Ajax došao i do smanjenja Realova vodstva. Asistenciju za pogodak Ajaxa potpisao je baš Eriksen čije je ubacivanje iz kornera glavom u Casillasovu mrežu sproveo Niklas Moisander.
No, to kao da je razljutilo igrače Real Madrida, a posebno Cristiana Ronalda. Ulaskom u samo završnicu susreta Portugalac je ponovno dobio inspiraciju te je s dva brza pogotka u kratkom razmaku vremena zabio i posljednji čavao u lijes Ajaxa. U 79. i 81. minuti Ronaldo je nastavio i dovršio hat-trick, a dok mu je za drugi gol opet dodao sjajni Benzema, za treći je asistenciju potpisao zadnji vezni, Sami Khedira, čime je i zaključena lijepa noć za Kastiljance u holandskoj prijestolnici.

Нема коментара:

Постави коментар