четвртак, 4. октобар 2012.

Ronaldo: Uvjeren sam u dobar rezultat protiv Barcelone



- Uvjerljiva pobjeda 4-1 protiv Ajaxa u Ligi šampiona i odlična igra ubrizgat će nam veliku dozu samopouzdanja uoči ''el clasica'' protiv Barcelone – poručio je najbolji napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo… 

Portugalac je postao prvi igrač iz suparničke ekipe koji je na Amstardam Areni zabio tri gola u jednoj utakmici. Shodno tradiciji, za nagradu je mogao ponijeti kući loptu nakon posljednjeg sudskog zvižduka. 

- Vrlo sam srećan jer smo igrali jako dobro i pobijedili. Svakako, meni je hat-trick posebno značajan i drago mi je da nosim loptu kući, ali najvažnije je da se ekipa napunila samopouzdanjem uoči ,eča s Barcelonom. Bez pomoći saigrača ne bih mogao zabiti tri gola – rekao je Ronaldo, te kratko dodao uoči najvećeg derbija španskog fudbala.


- Uvjeren sam da ćemo na stadionu Camp Nou ostvariti dobar rezultat. Barcelona ima jako dobru ekipu i na terenu neće biti puno razlike u kvalitetu. 

Sergio Ramos istaknuo je kako je s trenerom Joseom Mourinhom razriješio sva sporna pitanja oko njegovog statusa u ekipi. 

- Priča oko Mourinha i mene je gotova. Sretan sam što smo ostvarili lijepu pobjedu protiv suparnika koji može biti komplikovan, ali sada se moramo usredotočiti na prvenstvo i meč s Barcelonom. ''Clasico'' je uvijek pozitivan. Moramo pokušati nastaviti ovaj dobar niz – rekao je Ramos,vicekapiten tima.

Нема коментара:

Постави коментар