Ultras Sur
Real Madrid kao jedan od najjačih svjetskih klubova ima brojnu podršku kako s tribina i ispred TV ekrana, tako i među poznatim i slavnim ličnostima. U Španiji Real je najpodržavaniji klub u državi sa ukupnih 32 %, dok je druga Barcelona s 25 %. Real je na svijetu drugi najpodržavaniji klub odmah nakon Manchester Uniteda te drugi najpodržavaniji klub u Evropi, takođe iza Manchestera. Potrebno je istaknuti da klubom upravljaju navijači te Real time čak 60.000 vlasnika tzv. "sociosa". On je i u Madridu najomiljeniji klub, nauštrb Atletica. Za Real uglavnom navijaju ljudi iz sjevera Madrida te madridski katolici.

Najvatreniji navijači ovog kluba su ULTRAS SUR navijačka grupa, koji su osnovani 1980., poznati po žestokom i fanatičnom navijanju za svoj tim. Njihova politika naginje oštroj desnici i kastiljskom nacionalizmu, a smješteni su na južnoj tribini velelepnog Bernabeua. Uvijek su opremljeni navijačkim rekvizitima, ali i transparentima koji prikazuju kukaste i keltske križeve. U sedmom minutu utakmice skandiraju "Illa, illa Juanito Maravilla" kao spomen na tragično preminulog Realovog napadača, Juanita. 
Često su bili u raznim sukobima s upravom kluba, a ponekad i igračima. Predsjedniku Perezu zamjeraju mnogo stvari, a među njima je i prodaja legendi kluba Raula i Gutija, odlazak Clauda Makéléléa i tjeranje s klupe Del Bosquea. Slogan navijača je "Inmortales como el tiempo, inalterables como la historia" što bi u prevodu značilo "Besmrtni kao vrijeme, nepromjenjivi kao istorija".
Tokom sezone navijači imaju svoje mjesto na stadionu, a članovi kluba zauzimaju čak 68,670 mjesta. Real Madrid i veličanstveni Bernabeu imaju jednu od najboljih posjećenosti u Španiji i Evropi, prosjek je čak 70.000 gledaoca po meču.