понедељак, 25. април 2011.

Barsu čeka "tvrđava" u Madridu



Taktički recept koji je primenio u prethodna dva sudara sa Barselonom i koji mu se isplatio, jer mu je doneo pehar Kupa Kralja, Žoze Murinjo, trener Reala, razumljivo, primeniće i u narednom okršaju sa Kataloncima. S tim što će ovoga puta, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, u sredu, Portugalac dodatno pojačati ionako, gotovo nepropustiv bedem ispred gola Ikera Kasiljasa. 

Jer, pored četvorice klasičnih defanzivaca u liniji -Arbeloa, Ramos, Albiol (igra umesto kažnjenog Karvalja), Marselo, "posebni" će ispred njih postaviti trio takođe defanzivno orijentisanih fudbalera, Pepea, Dijaru (igra umesto povređenog Kedire) i Ćavi Alonsa. U napadu, Murinjo će se osloniti na brzu transformaciju i brzinske sposobnosti Di Marie, jednog od najboljih igrača minulog kup finala, te Ozila, i naravno, Kristijana Ronalda.

Dakle, Portugalac će se ponovo opredeliti za postavu bez klasičnog špica, iako je Adebajor u odličnoj formi, baš kao i Iguain, koji je dao tri gola Valensiji. Šansu sa klupe čekaće Benzema, kao i oporavljeni Kaka, dvostruki strelac protiv "slepih miševa". Španski mediji navode da će se "kraljevski klub" u ovoj formaciji suprotstaviti Barsi sa eventualno jednom promenom. 

Ostaje da se vidi na koji način će reagovati Gvardiola, trener šampiona Španije, čiji tim u prethodna dva meča sa najvećim rivalom nije uspeo da nametne prepoznatljiv pas-stil i njime "ubije" protivnika.


1 коментар: