среда, 31. август 2011.

Kaka još uvijek nije pokazao svoje najbolje


Igrač iz Ria je možda bio onaj pravi u Milanu, ali još uvijek ima mnogo toga za pokazati.

Mnogo se pričalo o tome kako će Ricardo Kaka napustiti Real Madrid ovog ljeta, ali lično mislim da će brazilac biti veoma bitna karika u ovogodišnjem sastavu i moramo mu dati još jednu šansu da pokaže da još uvijek može igrati fudbal na veoma visokom nivou. Danas izgleda da će se brazilac teško ubaciti u prvi sastav, ali još uvijek se bori i napreduje sa svakim danom, što znači da ima želju za uspjehom.

Kaka je u formi. Brazilac je to dokazao protiv Zaragoze, gdje je za petnaest minuta dao veliki doprinos igri i rezultatu, i nije razočarao. Neki bi da su na mjestu Kake već prestali pokušavati, ali on ide do kraja, te će dokazati svim kritičarima da još uvijek ima snage i volje u njegovim nogama. Možda neće biti kao onaj iz Milana, ali sigurno je da neće biti za podbaciti, i bit će igrač na kojeg će se u Madridu ozbiljno računati.

Brazilac želi, što je pokazao tokom predsezone, moram priznati da je njegov povratak bio pun samopuzdanja, iako nije bio još uvijek potpuno oporavljen. Ovog ljeta je pokušao igrati na raznim pozicijama i ni na jednoj nije podbacio. Ipak, njegova velika plaća još uvijek je dilema u Madridu, ali ko zna, možda se te pare počnu otplaćivati uskoro. Ali uprkos svemu, bio je veoma tražen igrač ovog ljeta, a Real Madrid sebi ne smije dopustiti da izgubi igrača kao što je on.

Kakina uloga u timu je sada zasigurno na klupi, jer ispred njega je jedan od najboljih igrača u Realu uopšte, Mesut Ozil. Ali Real treba igrača kao što je Kaka u timu. Jer brazilac svojim iskustvom može veoma lahko preokrenuti tok igre. Sezona je veoma duga i naporna tako da će i Ozilu nekad trebati odmor, a Kaka će zasigurno te šanse maksimalno iskoristiti. U Zaragozi je postigao gol i asistenciju, a ako ga povrede ne spriječe, Kaka će nastaviti prikazivati fenomenalan fudbal na terenu.

Ovdje se ponovo pokazala velika mogućnost Mourinha da motivira igrače, to smo vidjeli u prvoj utakmici lige, a Kaka je najbolji primjer. Nakon što je postigao pogodak, Kaki je sa klupe prvi ustao Jose Mourinho te mu čestitao, naravno nećemo zaboraviti da mu je i cijela ekipa čestitala, bez izuzetaka. Da, mnogi klubovi ga žele, ali ja lično mislim da je mudro da mu ipak damo još jednu šansu, da dokaže da je igrač vrijedan kluba u kojem igra.

Po mom mišljenju treba nam jak sastav, te jaka klupa da bi mogli igrati na svim frontovima, jer Real Madrid ove sezone ide na sve. Kada se neko umori, kada nam je na terenu potrebna svježa krv, uvijek ćemo imati Kaku, zato, mislim da je zaslužio novu šansu, a ja sam siguran da nas neće iznevjeriti.


1 коментар:

  1. Bravo,svaka cast na ovome sto si smislio. I ja licno mislim da ako se Kaka razigra nema takve odbrane sto moze da zaustave njega,Ronalda i Benz-a

    ОдговориИзбриши