понедељак, 1. април 2013.

"Posebni" i najbolji?


Trener "Galaktikosa" Žoze Murinjo, ukoliko sa madridskim timom prođe u polufinale Lige šampiona mogao bi da se izjednači sa škotskim stručnjakom Ser Aleksom Fergusonom po broju polufinala u LŠ.

Portugalac Žoze Murinjo, u slučaju da Real Madrid eliminiše turski Galatasaraj u četvrtfinalu Lige šampiona, mogao bi da izjednači rekord menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona od 7 polufinala u Ligi šampiona.

Murinjo je do sada sa timovima koje je vodio učestvovao u 6 polufinala najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja, 2004. sa Portom, 2005. i 2007. sa Čelsijem, 2010. sa Interom i 2011. i 2012. godine sa Real Madridom.

Do sada je uspeo da osvoji "samo" dve titule LŠ sa Portom i Interom, a ove sezone će pokušati iz trećeg puta da stigne do finala ovog takmičenja sa ekipom Real Madrida.

Do sada su ga u toj nameri sprečili prvi put Bajern iz Minhena, a drugi Barselona.

S druge strane, Škot koji se nalazi na klupi Mančester Junajteda punih 26 godina je do sada sa ovim timom 7 puta stigao do polufinala LŠ.

Ferguson je u tih sedam puta, takođe poput Murinja, osvojio dve titule, ali je i izgubio dva finala (oba od Barselone) i tri puta je eliminisan u polufinalu Lš.

Za dvojicom trenera slede Migel Munjoz, Marćelo Lipi i Luis van Gal sa 5 polufinala LŠ, Del Boske sa 4 kao i još petorica trenera, Karlo Anćeloti, Pep Gvardiola, Elenio Erera, Otmar Hicfild i Đovani Trapatoni.

Нема коментара:

Постави коментар